Novembrska številka Našega vestnika

Nova številka Našega vestnika že čaka, da jo vzamete v roke. Tudi to številko odpira urednikov uvodnik, v katerem nas opominja na dolžnost ohranjanja dediščine svojih očetov in nas kliče k pokončni drži do lastne narodne identitete. Z mesecem oktobrom smo vstopili v leto vere, zato v novembrski številki objavljamo prvo razmišljanje na to temo.  V predstavitvi verskih skupnostih je izpostavljen budizem v Trstu, v rubriki o zapovedih – ki jo s tokratno številko končujemo – pa sta predstavljeni deveta in deseta. S sliko in besedo smo predstavili slovesno odprtje tržaške sinode, ki ga je opravil nadškof Giampaolo Crepaldi ter v branje vam ponujamo patristično besedo sv. Vincencija Lerinskega o moči vere in modrosti.

Mesec oktober sta zaznamovala tudi dva pomembna dogodka, ki ju opisujemo na straneh Vestnika: predavanje v Trstu blejskega župnika mag. Janeza Ferkolja in poroka našega fotografa Aljoša Novaka. Prostor smo namenili tudi novicam iz naših krajev, ki na nepogrešljiv prikazujejo utrip naše stvarnosti.

Preberite tudi razmišljanji o poganu, ki je zaupal Kristusu in tisto, ki povezuje 1. november z zahvalno nedeljo ter koledar in napoved dogodkov v mesecu novembru. Naš vestnik nastaja prostovoljno, zato so največji stroški vezani na tisk in distribucijo. Mnogi se tega zavedajo in radi kaj prispevajo, za kar se jim iz srca zahvaljujemo. Vse bralce, prijatelje in podpornike pa prosimo, da bi s svojimi prostovoljnimi prispevki po svojih zmožnostih pomagali kriti stroške.

Naš vestnik lahko preberete v tiskani izdaji, na spletni strani ali preko QR kode na pametnih telefonih. Prijetno branje!

Napišite komentar