Protesti in revolucija srca

Ali bodo protesti kaj spremenili? Se bo kaj zganilo in bomo dosegli boljše življenjske pogoje?

Ne nasedajte medijem in “lažnim prerokom”, ki izrabljajo trenutno stanje za lastne koristi. Nič ni “fertik” in nihče ni “gotof”, ker četudi se bodo obrazi zamenjali, se stvari ne bodo spremenile in niti razmere ne izboljšale. Se še spomnite, kaj je bilo pred enim letom? Prvič v zgodovini naše republike je vlada predčasno odšla domov. Bile so volitve, stari obrazi so nam ponujali neke mlade obraze, velikopotezne rešitve in lepšo prihodnost. Šli smo na volišča, izvolili nov parlament, ki ga polnijo stari obrazi… In se ponavlja stara pesem.

Vir: http://www.delo.si

Zdi se mi, da v trenutnem stanju moralne panike določeni politiki in mediji skušajo vstopiti v družbeni prostor. Kje so tukaj argumenti? Kje je razum? Ali ni dialog večji in močnejši od nasilja? Ali ni moč argumentov pomembnejša od argumentov moči? Stare strukture ne morejo biti več odgovor na nastalo situacijo, saj so jo one povzročile ali vsaj ji botrovale.

Slovenci smo še vedno okuženi z neko čudno družbeno-politično apatijo, ki nas drži stran od volišč. Čas za spremembe so volitve, pa ne kot “zadnje dejanje” demokracije, ampak kot prvo. Po vsakih volitvah bi morali biti državljani in civilna družba glasni, aktivni in terjati od politikov konkretne rešitve. Ker živimo v tej državi smo vsi odgovorni zanjo in ne samo politiki. Kakor je rekel generalni tajnik Slovenske karitas, če volimo skorumpirane politike, pomeni, da si take zglede želimo. Zakaj je sedaj tak vik in krik? Ali nismo – volivci in mediji – že pred volitvami vedeli koga imamo pred sabo? Če hočemo biti čisto pošteni in dosledni, bi morala večina naših politikov, županov, funkcionarjev… odstopiti. Takoj.

Danes je Klic dobrote za tiste, ki res nimajo nič. Pokažimo revolucijo src, podprimo naše družine in otroke v stiski…raje kot da jajca mečemo politikom sitim vsega, jih privoščimo lačnim družinam. Omogočimo tistim, ki jih je pozabila država, bolj varno prihodnost. Danes lahko pokažemo, da nam ni vseeno, da je politika pogorela tako, da izvedemo revolucijo dobrodelnosti. Vem, da bodo darovi iz Karitasa prišli do tistih, ki jih zares potrebujejo.

Komentarji: 1 to “Protesti in revolucija srca”

  1. Marko said:

    30. 11. 2012 at 14:30

    Aljoša, snel si mi z jezika. Hvala in bravo!


Napišite komentar